Conditii inchirieri auto Cluj – Pont Rent a Car

Pont Rent a Car vă oferă cele mai fiabile și convenabile servicii de inchirieri auto in Cluj-Napoca. Indiferent că sunteți în căutarea unei mașini de închiriat pentru o călătorie sau în scop de afaceri ori sunteți în vacanță, suntem aici pentru a vă oferi mașina care se adaptează nevoilor dumneavoastră.

Flota noastră auto este compusă din mașinile prezentate pe website. Unele mașini pot fi deja rezervate sau închiriate. Așadar există posibilitatea ca aceste mașini să nu fie disponibile pentru dumneavoastră atunci când intrați pe website. Disponibilitatea mașinii va fi confirmată telefonic sau prin email de către un agent al companiei noastre de rent a car. Este foarte important ca atunci când trimiteți cererea de rezervare să scrieți adresa de email corect și numărul de telefon cu prefixul de țară.

Orice mențiune cu privire la starea autoturismului închiriat trebuie făcută la preluarea mașinii de la agenția noastră de inchirieri auto. Orice problemă ce poate interveni pe durata călătoriei (martori aprinși in bord, defecțiuni ale mașinii, etc) trebuie anunțate de îndată companiei noastre de mașini de închiriat Pont Rent a Car Cluj-Napoca.

Este inclus in prețul de închiriere:

● O limita de 250 de km pe zi. Exemplu: pentru 10 zile sunt incluși 2500 km;

● Asigurare RCA;

● Opțional asigurare SCDW;

● Taxe de circulație: Rovinieta.

Nu este inclus în tariful de închiriere:

● Asigurarea opțională SCDW (se poate adăuga contra cost);

● Combustibilul (mașina trebuie returnată cu aceeași cantitate de combustibil cu care a fost preluată);

● Taxe de parcare;

● Opționale (se pot adăuga contra cost).

Ce este asigurarea RCA ?

Asigurarea RCA reprezintă polița de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto (RCA). Toate mașinile din flota noastră de închirieri auto au asigurarea RCA obligatorie. În cazul în care nu se optează pentru varianta de a închiria mașina cu asigurarea SCDW , în eventualitatea unui accident sau avarii aduse mașinii va trebui să suportați în totalitate costul de reparației a mașinii, iar garanția va fi reținută de către firmă.

Ce este asigurarea SCDW ?

Asigurarea SCDW este o asigurare suplimentară pentru protecția posibilelor daune ce pot fi aduse autoturismului închiriat de către persoana ce a închiriat mașina. Această asigurare îl exonerează pe client de răspundere financiară în cazul în care autoturismul suferă daune dacă nu s-au produs din nerespectarea legislației în vigoare.

În eventualitatea unui accident, clientul este obligat să anunțe de îndată compania de rent a car, in maxim 2 ore de la producerea accidentului. Asigurarea SCDW nu mai este valabilă dacă clientul iese cu mașina de pe teritoriul României.

Nu este acoperit de nicio asigurare:

● Pierderea, furtul, distrugerea, cheilor sau a accesoriilor mașinii;

● Daune produse interiorului mașinii sau daune produse circulației în afara drumurilor publice;

● Daune aduse anvelopelor sau părților inferioare ale mașinii (cutie de viteze, șasiu, bloc, motor, baie de ulei) datorate unei conduceri neglijente;

● Taxele de parcare;

● Amenzile primite pe perioada închirierii;

● Alimentarea cu combustibil greșit.

Asigurarea SCDW acoperă doar conducătorii auto care sunt trecuți în contractul de închiriere cu dreptul de a conduce mașina închiriată.

Conditii de inchiriere:

● Tarifele de închiriere sunt stabilite în euro. Plata se face la preluarea autoturismului și se calculează in RON la cursul B.N.R. din ziua efectuării plații;

● Nu se poate ieși cu mașina de pe teritoriul României fără acordul scris din partea companiei de închirieri auto;

● Mașina închiriată va fi returnată la data și ora prevăzută în contractul de închiriere. Prelungirea contractului de închiriere se va face doar cu acordul scris al companiei de rent a car la tariful de închiriere din ziua prelungirii a contractului. Dacă compania nu dorește prelungirea contractului, clientul are obligația de a aduce mașina conform contractului de închiriere.

● Toți conducătorii auto trebuie să dețină permis de conducere valabil pe teritoriul României de minim 2 ani. Vârsta minimă a conducătorului auto este de minim 21 ani. Conducătorii auto cu vârsta mai mică de 26 de ani trebuie să lase o garanție suplimentară.

● Limita de kilometri parcurși pe perioda de închiriere este de 250 km înmulțit cu numărul de zile pentru care a fost închiriată mașina. Dacă se fac kilometri suplimentari, atunci se vor taxa cu 1 ron/ km, respectiv 0.2 euro/ km.

● În momentul închirierii, șoferul trebuie să prezinte la preluarea mașinii pașaportul sau cartea de identitate și permisul de conducere cu perioadă de valabilitate de până la finalizarea contractului de închiriere.

● În perioadele aglomerate perioada minimă de închiriere este de 10 zile. Mașinile de închiriat din nu se oferă spre închiriere pentru perioade care depășesc de 45 de zile.

● În cazul în care mașina suferă avarii care nu se pot remedia pe loc și care nu sunt din cauza companiei de inchirieri auto, contractul de închiriere încetează.

● În cazul în care mașina se returnează la o locație diferită de cea specificată în contractul de închiriere se va percepe o taxă de 20 de euro + 0,50 euro/ km.

Obligațiile clientului:

● Să respecte legislația în vigoare pe teritoriul României sau pe teritoriul țării pe care va circula cu mașina închiriată;

● Să nu subînchirieze mașina;

● Să nu folosească mașina pentru transport contra cost pentru pasageri sau marfă, pentru a tracta alte autoturisme sau pentru a participa la întrecere sau raliuri;

● Este interzis transportul de animale de companie sau utilizarea vehiculului in scopuri comerciale;

● Să anunțe de îndată reprezentantul companiei de închirieri auto în cazul în care mașina are probleme tehnice;

● Să nu lase mașina cu cheile în contact sau cu geamurile și ușile deschise;

● Mașina închiriată poate fi condusă doar de către persoanele menționate în contractul de închiriere;

● În cazul în care mașina este implicată într-un accident, clientul are obligația să:

– anunțe de îndată compania de închirieri mașini;

– prezinte companiei de închirieri auto constatarea amiabilă, copia documentului de identitate si a asigurării RCA, sau constatarea făcută de către Poliția Rutieră cu privire la condițiile producerii accidentului și a părților implicate. În cazul în care nu respectă această prevedere va fi răspunzător de daunele aduse mașinii.

● Să nu fumeze în mașină. Dacă agentul companiei de închirieri mașini detectează urme sau miros de țigară la preluare, se va percepe o taxă suplimentară de100 euro.